Hoger ranken in Google? Trek er minimaal een jaar voor uit

Leestijd2 minuten

“Hoe lang duurt het voordat mijn website een hoge notering in Google bereikt?” Klanten stellen ons regelmatig deze vraag. Logisch. Als u in SEO investeert, wilt u zo snel mogelijk waar voor uw geld. Maar wat is ‘zo snel mogelijk’? En wat mag u redelijkerwijs verwachten als uw website nog niet langer dan een jaar live is? Ons antwoord op de ‘hoe lang’-vraag: minimaal een jaar. Dat blijkt ook uit recent onderzoek van Ahrefs, de makers van online tools voor SEO, linkbuilding en online marketing. SEO vraagt nu eenmaal om geduld. Heeft u dat?

Happy Few

Ahrefs onderzocht begin 2017 maar liefst 2 miljoen webpagina’s van maximaal een jaar oud. Slechts 5,7% van deze pagina’s slaagde erin om binnen een jaar een top-10 notering¬† binnen Google te bereiken op minimaal 1 zoekwoord. En daar deden die pagina’s gemiddeld 61 tot 182 dagen over. Let wel: die 5,7% zijn echt de uitzonderingen, de happy few. De overige 94,3% van de webpagina’s deed er langer dan een jaar over.

Stap voor stap hoger in Google

Voor SEO stellen wij niet voor niets een jaarplan op. Die tijd hebben we hard nodig om zoekmachine optimalisatie goed uit te voeren en met de gekozen zoekwoorden een hoge ranking voor u te behalen. Beter gezegd: die tijd hebben we nodig om voor uw nog relatief jonge website het vertrouwen van Google te winnen. Dat doen we onder andere met linkbuilding en artikelplaatsing. Want als andere websites linken naar die van u, is dat voor Google een teken van vertrouwen. Met linkbuilding, rijke content en een SEO-proof website, groeit de waarde van uw website beetje bij beetje.

Nog een tip: begin als ‘nieuwkomer’ bescheiden en kies zoektermen met meerdere woorden (longtail). Is uw website na een tijdje gegroeid wat betreft content en backlinks, maak dan pas de stap naar zoektermen met stevigere zoekvolumes.

Snel scoren met SEA

Heeft u niet het geduld dat nodig is voor SEO? Of wilt u direct scoren op zoekwoorden die al door uw concurrenten zijn geclaimd? Overweeg dan om SEA (Google Adwords) in te zetten en direct resultaat te boeken. Daar waar SEO landelijk effect heeft, is bij SEA mogelijk om meer regionaal te werken.  

Expectations reduce joy

Wilt u SEO inzetten om uw website in de hoogste regionen van Google te krijgen? Heb dan vooral realistische verwachtingen wat betreft de snelheid waarmee u de top gaat bereiken. SEO kost tijd en is een zaak van lange adem. Zie het als duurzame marketing die op termijn pas echt effect heeft. Bij Opmax werken we met veel SEO-projecten en hebben we mooie cases op onze site staan. Mark Eurlings vertelt u graag meer over de pragmatische en vooral realistische SEO-aanpak van Opmax online marketing & more. U kunt hem bellen (tel. 475 Р85 49 94) of mailen (mark@opmax.nl).